Om oss

Folkkyrkan i Malmköping startade april 2011. Vi drömde om en kyrka som älskade Gud och människor men som samtidigt var fräsch och nutida i sina uttryck och former. En varm miljö där både barn, ungdomar och vuxna kunde känna sig hemma. Där det var lika viktigt att träffas runt caféborden och få dela livet som att lyssna på en predikan och sjunga med i modern lovsång. Därför påminner vår kyrkolokal lika mycket om ett café som en lite modernare kyrka.

Redan från början var barnen viktiga. På övervåningen har ”Äventyret” sina lokaler med samlingssal, pysselrum och mängder med leksaker. Varje söndag är kidsen där, tillsammans med våra erfarna ledare, medans vi vuxna är kvar nere i kyrkan.

Förutom gudstjänster ordnar vi även fester, grillkvällar, ett stort barnområde på Gammaldags Malmköpings Marknad, musikevents mm. Det bästa sättet att hänga med på allt som händer är att ”gilla” Folkkyrkan på Facebook eller att följa oss på Instagram.

Som kyrka är vi stolta över att stå för ett 2000-år gammalt budskap. För oss är Jesus relevant idag, hans budskap tidlöst och vår tro en oerhörd tillgång. Som kyrka är det vårt uppdrag att berätta om Jesus för de människor vi möter – men vi kommer aldrig att trycka ner vår tro i halsen på någon. Oavsett vad människor tror är ALLA (!) välkomna att komma till oss och att dela vår gemenskap. Folkkyrkan är kopplade till samfundet Pingst.